1e Festival Politievakmanschap: voor medewerkers door medewerkers

January 27, 2016

Op 25 november 2015 vond het 1e Festival voor Politievakmanschap plaats in de Fabrique in Utrecht. Van innovatieve technieken zoals predictive policing en mobiel werken, tot workshops over hoe je vernieuwend zij-aan-zij met burgers kan werken als wijkagent en het gebruik van Social Media in combinatie met politiewerk. En van politiemedewerkers die hun vakmanschap weer in eigen hand wilden nemen tot het verhaal van de jongens van PRO 24/7 die onder meer spectaculaire filmpjes maken van hun werk, waaronder: boeven vangen, spannende achtervolgingen, etc. Een foto-impressie:

 

 

Het landelijke Festival is een initiatief van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie om vakmensen, veranderaars en verbeteraars en hun positieve initiatieven en ervaringen bij elkaar te brengen, zo onderlinge ontmoetingen tot stand te brengen en om een impuls aan de ontwikkeling van politievakmanschap te geven. Bezoekers (±1000 vakmensen van de Nationale Politie en veiligheidsketenpartners ) spraken met elkaar over nieuwe vormen van organiseren, samenwerken en ontwikkelen.

 

 

 

 

Op deze dag werd tevens de TeamChallenge voor Politieteams voor het eerste geïntroduceerd .

Adviseur Jorrit Stevens (GrasFabriek) [l.] en Niels H. (Nationale Politie) [r.] zijn met een pop-up standje beschikbaar voor, 'probleemoplossers' bij de Nationale Politie. Een plezierige & innovatieve leer- en ontwikkelaanpak van GrasFabriek. #TeamChallenge #ExperimentInOntwikkeling