top of page

NIO heft zichzelf op. Vijf aanvragen zendtijd nieuwe moslimomroep


De Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) heft zichzelf volgend jaar op. De NIO heeft geen nieuwe zendtijd aangevraagd voor de periode september 2010 tot december 2015, ook niet via hun overkoepelende stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ) die nu voor de twee omroepen de zendmachtiging beheert.

Dat heeft de programmaleider Mustafa Aarab (NIO) dinsdag gezegd tegen het ANP.

Aarab: ''Per 31 augustus 2010 doe ik hier de deur op slot''. De opheffing is onder meer het gevolg van aanhoudende bestuurlijke problemen die o.m. aan het licht kwamen in een onderzoek door GrasFabriek-adviseurs.

Nieuwe aanvragen zendtijd / oprichting nieuwe omroep

Het Commissariaat voor de Media heeft voor de sluitingsdatum van 1 oktober vijf nieuwe aanvragen ontvangen van islamitische organisaties die in aanmerking willen komen voor de vrijkomende zendtijd. Slechts één daarvan wordt toegelaten. Het Commissariaat neemt voor 1 januari 2010 een besluit.

Farsi hoopt dat de zendtijd wordt toegewezen aan de nieuw opgerichte Stichting Moslimomroep.

''Dit is veruit de grootste organisatie en beslaat zo'n twintig verschillende platforms, waarbij wel vierhonderd verschillende verenigingen, stichtingen en organisaties zijn aangesloten. Ze vertegenwoordigen wel 23 nationaliteiten''

- aldus Farsi, die ook aangeeft dat de vier overige organisaties veel kleiner zijn.

---

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page