top of page

Academie voor Verwondering: powered by GrasFabriek

De Academie voor Verwondering is mede opgericht door GrasFabriek. De Academie beweegt zich op het snijvlak van organisatie en filosofie en richt zich op leren, ontwikkelen en opleiden van open inschrijving tot in-company traject. De Academie voor Verwondering faciliteert bij persoonlijke ontwikkeling: van korte workshop filosofie tot complete organisatie filosofie cursus en zelfs de unieke uitgebreide opleiding Hogere Interventiekunde voor Topbegeleiders is er te vinden.


Deelnemers aan opleidingen, cursussen en workshops van de AvV zijn vaak (maar niet uitsluitend) professionals uit het publieke en zakelijke domein. Naast open inschrijving, creëren we er op verzoek ook maatwerk leermogelijkheden (van korte in-house workshop tot groot leer- en ontwikkeltraject).


Net als GrasFabriek, zou het - als het al zoiets als een 'Missie' zou hebben - de volgende kunnen zijn:

‘Buiten was de ‘werkelijkheid’, buiten waren straten en huizen, mensen en inrichtingen, bibliotheken en studiezalen – maar hierbinnen was liefde en gevoel, hier leefde het sprookje en de droom. En toch leefden wij in het geheel niet van de wereld afgesloten, wij leefden in gedachten en gesprekken vaak midden in de wereld, slechts op een ander veld. Wij waren van het merendeel der mensen niet door grenzen gescheiden, maar slechts door een andere manier van zien. Onze opgave is, in de wereld een eiland te verbeelden, misschien een voorbeeld, in elk geval te leven als de aankondiging van een andere mogelijkheid.’
Hermann Hesse, In: Demian

De Academie voor Verwondering is een plek waar deze gedachte. van Hermann Hesse mogelijk kunnen worden. De activiteiten van GrasFabriek qua leren en ontwikkelen zijn voortaan in ieder geval ook te vinden via de Academie voor Verwondering!Initiatief: Preek van de Leek

Naast de keuze uit een leergang, opleiding, cursus of workshop, van organisatiefilosofie tot denkadviseren en interventiekunde, is een van de eerste initiatieven van de Academie voor Verwondering, de zogenaamde Preek van de Leek. Iedere eerste zondagmiddag van de maand nodigen we een filosoof, kunstenaar of anderszins boeiende persoon uit om een 'Stichtelijk woord', verwondering, beeld of geluid tot ons allen, belangstellenden, te richten. Dit alles in een 'gepaste' setting, zoals een (schuil)kerk, atelier of theater. Daarnaast opent de Academie voor Verwondering iedere derde vrijdagmiddag van de maand haar deuren voor het goede vrijdagmiddaggesprek. Entree is gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening. Kom je ook?


Initiatiefnemers en meer informatie.

De Academie voor Verwondering is een initiatief van Ben Kuiken, organisatiefilosoof en Jorrit Stevens, partner en denkadviseur GrasFabriek. Daarnaast werken aan dit initiatief de volgende mensen mee: Edu Feltmann (IGOP), Sandra van Kolfschoten, Marijne Vos en Arjan van Vembde (Werken vanuit Kracht).   


Meer informatie

over de Academie voor Verwondering is te vinden op www.academievoorverwondering.org


Voor advies, training en coaching van betekenis kun je nog steeds gewoon terecht bij GrasFabriek. Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?


Neem contact op met GrasFabriek: hier.
コメント


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page