top of page

Contactgroep Moslims Nationale Politie opgericht


DOORN, 3 maart 2016 - Op initiatief van medewerkster Mw. S. Chebli zag de Contactgroep Moslims van de Nationale Politie het licht. Bij 'De Basis' in Doorn kwamen in de gastvrije omgeving van Stichting Waardering & Erkenning Politie (WEP) voor het eerst een bescheiden aantal genodigden, vooral werkzaam bij Informatiemanagement (IM), bij elkaar. Zij stelden zich onder meer de vraag: wat kan diversiteit binnen de Politie (voor ons) betekenen? En: hoe kunnen wij eventuele polarisatie tegengaan? Jorrit Stevens van GrasFabriek was gevraagd om, dit bottom-up initiatief van Chebli met haar voor te bereiden en, waar nodig, ter plekke faciliteren.

De gasten gaven aan dat zij (gelukkig) persoonlijk, zélf binnen de organisatie van de Nationale Politie nooit gediscrimineerd zijn. Buiten de Politie-organisatie is dat anders. Een aanwezige liet weten dat oudere Moslims van Marokkaanse afkomst in zijn familiekring soms zelfs letterlijk de koffers gepakt hebben staan omdat men bang is dat men het land uit moet, ook al woont men er al een levenlang. De uitspraken van een bepaalde politicus zijn daar zeker debet aan, volgens hem. Hij vervolgde: 'Ik moet ze dan gerust stellen dat het echt zo'n vaart niet loopt; dat ze niet bang hoeven zijn'.

Een aanwezige medewerker van Stichting WEP benadrukte dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat: 'We niet een Politie van uitsluiting worden'. Dat kon op instemming rekenen. Verder werd het belang van opleiding en scholing, ook op dit gebied, benadrukt en werd de situatie in de operatie besproken. Daar zou meer sprake zijn van discriminatie en intolerantie, zo vermoedden de aanwezigen die voornamelijk uit ondersteunende organisatieonderdelen afkomstig waren. De Gay Pride en de tolerantie van homo's en lesbiennes (LGBT) binnen het Korps werd bewonderend besproken. Positief daaraan vond men ook de positieve benadering: trots (kunnen) zijn op wie je bent en dat ook laten zien. Dat geldt in ieder geval ook voor de aanwezigen, allen Nederlanders met Marokkaanse roots, Moslim én succesvol binnen de Nationale Politie. 'Dit moet zeker een vervolg krijgen', besloten de aanwezigen de bijeenkomst. 'Er zijn wellicht medewerkers in de verdrukking, zeker in de operatie. Dan kun je steun hebben aan elkaar.'

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page