top of page

GrasFabriek gastdocent PPP Nyenrode Universiteit


Jorrit Stevens van GrasFabriek trad met veel plezier op als gastdocent in de module 'Public-Private Partnerships' van het MBA-traject van de Universiteit Nyenrode.

Hij ging daarbij onder meer in op de osmose en grensvervaging tussen publieke en private sferen en belangen en ook op de nieuwe vormen van samenwerking die daaruit of daarin ontstaan. Welke theorieen kunnen ondersteunend zijn aan het begrijpen van die nieuwe samenwerkingsvormen en wat zien we eigenlijk in de praktijk?

Hij stelde de executive MBA-studenten in de gelegenheid om twee van dergelijke 'organisaties', 'werksystemen' of 'werkgemeenschappen' op locatie, dus in real life te bezoeken. Daartoe had hij georganiseerd dat de studenten met hoofdrolspelers van twee 'organisaties' konden spreken waar het 'publieke' en 'private' in elkaar overloopt. Een daarvan was een school die volledig gerund wordt door private personen, namelijk de ouders, die dus een publieke taak op zich hebben genomen. 'Wat betekent dit voor public-private partnerships?' was een (achterhaalde?) vraag die aan de orde kwam.

Meer weten over het Public-Private Partnership MBA programma van Nyenrode Business Universiteit? Kijk hier op hun website.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page