top of page

Van mentaal pensioen naar vitaal vakmanschap? Dankzij nationaal organisatiecultuur ontwikkeltraject!

Medewerkers kregen veel voor hun kiezen in de grootste reorganisatie ooit bij een overheidsorganisatie. Daarom is er in die organisatie (> 60.000 medewerkers) een uniek ontwikkeltraject gestart. Dóór medewerkers en vóór medewerkers. 'De professionaliteit, de duurzame inzetbaarheid en de wendbaarheid van geselecteerde medewerkers- en managementteams in heel Nederland, wordt daarmee vergroot.' volgens cliënt. GrasFabriek | Advies treedt hierbij sinds 2016 op als strategisch adviseur en als leer-, proces- en ontwikkelbegeleider. In geselecteerde teams in heel Nederland werken teamleden gezamenlijk en individueel aan het vitaliseren van hun vakmanschap en het herkennen en tegengaan van het zogenaamde 'mentaal pensioen', zodat de zin en kwaliteit van het werk en de daartoe benodigde onderlinge samenwerking continu verbetert, ten behoeve van de burger.

 

Op vrijwel alle hiërarchische niveaus en vakgebieden, van uitvoering op straat tot [management]teams van beleidsdirecties, worden teams en teamleden begeleid middels het beproefde praktische leer- en ontwikkelconcept van GrasFabriek: Experiment in Ontwikkeling - Speciaal voor Teams. Daarmee ruimen teams en teamleden zelf hun grootste belemmeringen uit de weg (de zaken waarover je ze bij de koffieautomaat maar al te vaak over hoort klagen!) en maken eigen wensen waar, leren daarvan, experimenteren met nieuw gedrag en nieuwe werkwijzen, reflecteren daarop, ontwikkelen zich, etc.

Eén team organiseert voortaan regelmatig o.a. teamBBQ's. Ze werken heel hard en ontspannen nu ook 'hard'.

VOORLOPIGE RESULTATEN

De voorlopige resultaten (worden gemeten door TNO) en zijn ons medegedeeld door onze cliënt, zijn volgens hen opmerkelijk positief te noemen: Teams die aan het experimenteren zijn met het ontwikkelen van nieuwe manieren van werken, het wegwerken van belemmeringen en het realiseren van hun wensen, blijken daarin allemaal, vrijwel zonder uitzondering, uitstekend in te slagen, vaak tot hun eigen verrassing. Opvallend is dat daardoor niet alleen het leervermogen en de prestaties van het team en (de samenwerking van) teamleden toenemen maar ook de werksfeer en de arbeidsvreugde.

Een opmerking van een medewerker die vrij illustratief is voor het traject:

'Ik ga echt weer fluitend naar mijn werk sinds we dit aan het doen zijn.''

Hij blijkt niet de enige, zo laten de voorlopige resultaten zien. Wordt vervolgd, want ook dit jaar gaan steeds meer teams bij deze organisatie in heel Nederland verder met: 'Experiment in Ontwikkeling - Speciaal voor teams'.

__________

Meer weten? Mail ons: Secretariaat@GrasFabriek.com

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page