top of page

Voorzitter Islamitische omroep NIO omarmt onderzoeks- en adviesrapport en treedt af

Ali Korkmaz treedt per direct af als voorzitter van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO). Dit heeft Korkmaz vrijdag zelf meegedeeld.

Afgelopen week kwamen de NIO en de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) negatief in het nieuws. Minister Ronald Plasterk (Media) uitte in de Tweede Kamer ernstige kritiek op de gebrekkige samenwerking tussen de besturen van de moslimomroepen. Door onderlinge strijd en bestuursproblemen zijn enkele tonnen aan gemeenschapsgeld opgegaan aan juridische rompslomp.

De NIO-voorzitter spreekt van een falend bestuur. Korkmaz wilde naar eigen zeggen verbeteringen doorvoeren zoals aanbevolen in een (inhoudelijk geheim) onderzoeks- en adviesrapport gemaakt door Jorrit Stevens en Henk van Esch, adviseurs bij GrasFabriek, maar werd hierbij door een falend bestuur gehinderd. Korkmaz vindt dat hij zelf als voorzitter ook is tekortgeschoten, aangezien hij de meerderheid in het bestuur niet voor de verbeterplannnen heeft kunnen winnen.

Korkmaz was vijftien maanden voorzitter en streefde naar een samengaan met de NMO. „Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, ik wilde van de NIO een prachtige omroep maken”, aldus Korkmaz. „Mensen moeten inzien dat als je vooruit wilt, je veranderingen moet doorvoeren.”

Bron: Persbericht / GrasFabriek

Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page