top of page

3-daagse

Workshop

Leren Filosoferen

€ 1.199,--

   € 850,--

Even geduld A.U.B.

de pagina laadt ...

3 daagse workshop leren filosoferen praktische filosofie intensieve cursus. Aanbieding kort cursus filosofie. filosoferen voor beginners en gevorderden

ALTIJD AL WILLEN FILOSOFEREN? 

De 3-daagse Workshop

Leren Filosoferen 

SCHRIJF JE NU IN!

6, 7 en 8 mei 2019

SCHRIJF JE IN!

LEER FILOSOFEREN op

Landgoed Hoorneboeg

in Hilversum

Leren Filosoferen in de heerlijke meimaand

in prachtige Hilversumse Buitenplaats

Dát is de 3-daagse Workshop Leren Filosoferen!

Zelf leren filosoferen door het samen onder begeleiding te DOEN!

Een studie, cursus of workshop filosofie betekent meestal: kennisnemen van wat andere beroemde (dode) filosofen ooit bedacht hebben. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee, maar het is wel compleet iets anders dan zélf (leren) filosoferen. Net zoals praten over een trompet of naar de radio luisteren niet hetzelfde is als zelf muziek maken. In die metafoor gaat deze 3-daagse Workshop Leren Filosoferen erom 'zelf en met elkaar muziek te maken' (zelf filosoferen) in plaats van slechts te praten over muziek (filosofie). Een workshop waarin je zélf leert filosoferen is zeldzaam.

 

Deze 3-daagse workshop is daarom voor geïnteresseerden van alle leeftijden die zelf op plezierige wijze willen leren filosoferen en dat vervolgens ook met de docent-begeleiders en de mede-cursisten willen DOEN. We gaan dus daadwerkelijk filosoferen, zoals dat ook gebruik was in bijvoorbeeld de vroegste filosofische scholen in de Antieke Oudheid. Doe ook mee! (of kies je voor een saaie mei-maand zoals elk jaar?)

'Filosoferen? Daar heb je een leven lang plezier van. Grijp die kans en schrijf je in!'  

3 daagse workshop Praktische Filosofie ofwel Leren Filosoferen. Intensieve korte cursus Filosofie en Aanbieding

Eén van de gebouwen: De Villa (1882) De Hoorneboeg

De docent-begeleiders

Dr. Edu Feltmann GrasFabriek

Dr. Edu Feltmann

IGOP

Instituut voor Groeps- en Organisatieontwikkeling

drs. Jorrit Stevens | GrasFabriek

drs. Jorrit Stevens

GrasFabriek

Ontwikkeling van betekenis

BESCHRIJVING VAN DE 3-DAAGSE

Mogelijke ontwikkeling

In het begin zal meer nadruk liggen op het LEREN filosoferen. Daarna meer op het daadwerkelijk gezamenlijk en zelf FILOSOFEREN en de kwaliteit van ieders inbreng daarbij.

 

Voor jou als deelnemer betekent dit: Indien je dit wenst en voor zover je dit nodig acht, neem je in het begin meer de rol van 'cursist' of 'leerling' in en zal deze door oefeningen en lessen in de workshop (bijv. verschillende filosofeer-oefeningen die je aangereikt krijgt) als vanzelf verschuiven naar 'deelnemer' aan en 'filosoof' in filosofische groepsgesprekken.

 

Edu en Jorrit (zie hierboven) zullen dan ook eerst vooral als filosofeer-'docent' beschikbaar zijn en vervolgens meer als ervaren 'begeleider' van het filosofische groepsgesprek. Waar nodig of gewenst bieden zij passende leer- en werkvormen aan en / of andere impulsen die het 'leren filosoferen' van de deelnemers stimuleren.

Tijdsindeling 

Dagelijks ‘werken’ we in beginsel plenair van:

9.30 - 12.30 uur

<LUNCH>

13.30 - 17.30

<SNACK> 

18.00 - 19.30

<DINER> 

Ook aan tafel en aan de bar wordt er vaak nog onderling prettig 'gefilosofeerd', zo is de ervaring. Je wordt dus van 's ochtends tot 's avonds, op prettige wijze, intensief ondergedompeld in het (leren) filosoferen! De eerste workshopdag is maandag 6 (we beginnen de eerste dag om 10.00 uur), de laatste is woensdag 8 mei. Die laatste dag eindigen we in beginsel om 16.00 uur zodat mensen 'op tijd' naar huis kunnen. De tussenliggende avonden overnacht je in Buitenplaats 'De Hoorneboeg'.

Jij bepaalt de onderwerpen en thema’s 

De onderwerpen en thema’s worden door deelnemers ingebracht en vastgesteld op basis van gedeelde belangstelling. Je zit dus NIET 'opgescheept' met thema's die je niet interesseren maar die behandeld worden omdat de docenten het zo leuk vinden. Deze werkwijze met eigen thema's biedt voor iedereen voldoende mogelijkheid om verwonderd te gaan filosoferen: van onze dagelijkse beslommeringen tot allerlei levenskundige- en kunstige thema's kunnen dus de revue passeren.

WAT DOEN WE CONCREET EN 'WAT LEVERT ME DAT OP?'

Voorbeelden van wat er aan bod kan komen en wat dat je 'oplevert'

Zoals hierboven gezegd, zijn de (leer)wensen en eigen inbreng van de deelnemers leidend. Daardoor is elke 3-daagse Workshop Leren Filosoferen anders, omdat alles anders is: van deelnemers tot het ontbijt en de stand van de zon. Om je toch enige houvast te geven, zie je hieronder mogelijke onderwerpen of werkvormen die in de 3-daagse Workshop Leren Filosoferen de revue kunnen passeren. Dan weet je toch enigszins wat je mogelijk qua inhoud en vorm kan verwachten en wat je dat 'oplevert':

​​

 • Wat betekent ‘filosoferen?

 • tot welke gevoelens leidt filosoferen mij / ons (hier en nu) – en andersom?

 • waarover filosoferen wij graag? En waarover nooit?’

 • liefde & aandacht versus werk & bemoeizucht

 • kennismaken met een bron van filosoferen

 • filosoferen in en over taal.

 • waardigheid, belangeloosheid en aandacht

 • twijfel, weten, wijsheid en niet-weten

 • ontSnappen

 • levenskunst

 • vrolijke twijfel over (je) overtuigingen en zekerheden, voor zover die in de week niet aan bod zijn geweest!

 • En wat het je ook ongetwijfeld oplevert: een mooie herinnering aan het 'Goede Leven' in buitenplaats De Hoorneboeg. Want voor de 'innerlijke mens' wordt niet alleen geestelijk maar ook qua hart en buik erg goed gezorgd!

In de 3-daagse Workshop Leren Filosoferen is Nederlands de voertaal. Voorkennis van filosofie is niet nodig maar ook niet bezwaarlijk.

Leren Filosoferen en Praktische Filosofie door Management Consultancy Belgie en Nederland | GrasFabriek Filosofie en Leren Filosoferen Cursus Workshop opleiding

JOUW INVESTERING

Je investering bestaat uit twee delen:

 1. De workshopkosten en

 2. De verblijfskosten.

ad 1. De workshopkosten voldoe je aan GrasFabriek B.V. en

ad 2. De verblijfskosten aan De Hoorneboeg, dus zonder

         onze tussenkomst.

1. DE WORKSHOPKOSTEN

De kosten voor de

3-daagse Workshop 'Leren Filosoferen'

bedragen: € 599,-- per persoon.

(prijs is excl. 21% BTW en excl. verblijfkosten)

2. DE VERBLIJFSKOSTEN

De kosten voor het verblijf op De Hoorneboeg in Hilversum van 6 t/m 8 mei 2019 regel je en boek je zelf rechtstreeks bij De Hoorneboeg, via hun site: [volgt nog].

Je kunt namelijk kiezen voor meer en minder luxe accommodatie / slaapvoorzieningen. Daarbij willen wij niet 'in de weg staan'. Het Landgoed is op de hoogte van de 3-daagse.

GrasFabriek workshop 3 dagen filosofie aanbieding intensief

Over GrasFabriek

GrasFabriek bestaat uit bevriende zelfstandige denk- en organisatieadviseurs die een meer wijsgerige dan bedrijfs- bestuurs-, organisatie-, of veranderkundige belangstelling hebben voor (modes in) management in organisatie. Wij adviseren en ondersteunen mensen in organisaties die vragen / vraagstukken hebben op het gebied van ontwikkelen, leren en / of verandering. In grote complexe trajecten bieden wij onze clienten  een netwerk van gerenommeerde denk- en organisatieadviseurs, (proces)begeleiders, trainers, onderzoekers en (top)coaches.

De 3-daagse Workshop Leren Filosoferen bieden wij aan uit eigen interesse en plezier. Ons viel ons op dat er veel cursussen filosofie worden aangeboden waarin deelnemers 'beleerd' wordt wat andere beroemde filosofen ooit dachten maar dat de cursisten na afloop vaak niet in staat zijn om vervolgens het genoegen te ervaren van 'zelf filosoferen'. We gunnen eenieder het beleven van het plezier van Filosoferen met anderen, in een groepje dat niks anders wenst te doen dan precies dát: samen (leren) filosoferen. We hopen dat jij daar net zoveel zin in hebt, zult hebben en er nu al net zoveel voorpret aan beleefd als wij! Je bent van harte welkom om mee te doen aan de 3-daagse Workshop Leren Filosoferen!

 

GrasFabriek | Adviseren bij organiseren
Logo Ooa - GrasFabriek Advies Training Coach

Onze adviseurs, trainers & coaches zijn lid van de

Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa)

en conformeren zich aan de Ooa -Gedragscode

GrasFabriek B.V. staat ingeschreven

bij de KvK onder nummer: 51417170

Ik ben geïnteresseerd! Wat nu?

EXTRA INFO? / CONTACT? / AANMELDEN?

We kunnen ons voorstellen dat je eerst nog even een aantal vragen wil stellen en verwachtingen wil afstemmen of gewoon even per mail, telefonisch of live wil kennismaken met één van ons voordat je je inschrijft, zeker als we elkaar nog niet kennen. Dat is wel zo prettig voor jou (en ook voor ons).

Inschrijven voor de 3-daagse Workshop Leren Filosoferen gaat als volgt:

Vul het contactformulier in. We mailen je dan extra info en / of nemen telefonisch contact met je op. Als je inderdaad wil meedoen, sturen we je een factuur voor de workshopkosten die je binnen 14 dagen aan GrasFabriek B.V. dient te voldoen (betaling per Creditcard en PayPal kan ook als je dat zou willen). Je verblijf regel je zelf met het Landgoed, dus zonder onze tussenkomst op: DeHoorneboeg.nl

 

We verheugen ons op je deelname en op een hele prettige en leerzame tijd!

Met hartelijke groet,

de docent-begeleiders van de 3-daagse Workshop Leren Filosoferen

Edu   Jorrit

Tot rust komen in prachtige omgeving.jpg

Stel je voor: Filosoferen met dit uitzicht... [foto: Hoorneboeg]

6, 7 en 8 mei  

Mis het niet!

2019 

 Workshopkosten

€ 599,=

(excl. 21% BTW)

 Verblijfskosten

zélf boeken via:

www.DeHoorneboeg.nl

Ja, ik ben geïnteresseerd in de

3-daagse

Workshop

Leren Filosoferen

 

Ik wil graag extra info ontvangen / ik meld me aan

Inschrijfformulier 3-daagse Cursus Leren Filosoferen

Bedankt! Bericht verzonden.

   We delen je gegevens niet.

   We spammen niet.

Wij vonden GrasFabriek op al die punten het beste scoren, Directeur Philips Advanced L
bottom of page